Kinetoterapie la domiciliu sau la cabinet?

Pare o decizie foarte ușoară. Ce mă poate determina să umblu cu copilul prin taxi-uri sau metrou în loc să vină cineva acasă? Hai să vedem.

  1. Dacă vorbim de copii mai mari, cel mai simplu motiv este că nu avem spațiul necesar acasă. Dacă copilul merge deja și trebuie să facă exerciții de mers corectiv, trasee sau stimulare senzorială, cel mai probabil nu vom avea destul loc.
  2. Aparatura specializată – fie că vorbim de devieri ale coloanei sau de exerciții pe masă terapeutică, unele terapii sau afecțiuni necesită aparatură specială.
  3. Cum se comportă copilul meu acasă? Va înțelege că este vremea de făcut exerciții sau va căuta să se joace?
  4. Integrarea în colectivitate este un obiectiv? Atunci expunerea la locuri și persoane noi va fi binevenită.
  5. Terapeutul este calificat în terapia necesară? Colectivul amplu de terapeuți înseamnă că poate avea acces la mai multe terapii. După evaluarea inițială, copilul va fi direcționat către un terapeut cu calificarea necesară. La fel și dacă pe parcurs va necesita o abordare diferită.
  6. Centrele de profil pot oferi mai multe tipuri de terapii. Dacă cel mic are nevoie de kinetoterapie și logopedie, de exemplu, le veți putea face fără drumuri suplimentare.
  7. Stim că nu este suficient să facă altcineva totul? Având acces la terapie în confortul propriei case, se întâmplă foarte des să uităm că terapeutul nu este cel care face copilul bine ci ajută părintele să facă copilul bine.

Fotografie realizată de Monika P. pe Unsplash