Cum alegem un sport pentru copiii noștri?

Toți copiii trebuie să facă mișcare – viața la bloc, gadget-urile și traficul de pe lângă casă sunt printre principalele motive pentru care avem o viață sedentară. Nivelul scăzut de activitate provoacă multe probleme și adulților, dar mai ales copiilor.

Dacă vreți să vă înscrieți copilul la un club sportiv și nu știți ce să alegeți, vă pot da 3 sfaturi din experiența unei persoane care a practicat în copilărie un sport de semiperformanță și care a studiat kinetoterapia în facultate:

  1. Alegeți orice sport care să îi placă – sunt sute de sporturi disponibile pe care le puteți încerca până găsiți varianta potrivită; ideea de a face sport din obligație nu ar trebui să rămână întipărită în mintea nimănui;
  2. Alegeți antrenorul, mai mult decât sportul – să fie pasionat de sportul pe care îl practică, să fie înclinat către munca cu copiii și… SĂ AIBĂ CUNOȘTINȚE DESPRE CUM SE DEZVOLTĂ CORPUL ȘI MINTEA UNUI COPIL. Nu pot să subliniez destul importanța acestui aspect, știind că, în atâția ani de sport, am fost forțată să fac multe mișcări care îmi provoacă dureri chiar și acum;
  3. Sportul de performanță nu este sănătate curată. Pentru a obține rezultate extraordinare, sportivii își forțează corpul peste limită. Din păcate, acest lucru vine cu consecințe pe termen lung. Dacă cel mic nu prezintă un interes deosebit pentru un sport de performanță, nu îl forțați să o facă.

Fotografie realizată de mostafa rezaee peUnsplash