Proiectul Little steps are, înainte de toate, un rol educativ. Mulți părinți susțin că bebelușul le-a fost dat din maternitate fără instrucțiuni și că nu se simt suficient de pregătiți în a face față provocărilor unei zile obișnuite: cum să îl țină în brațe, cum să îl așeze la somn sau cum să îl spele.

Pe măsură ce bebe crește, apar alte și alte provocări: ne întrebăm cât trebuie să stea pe burtă, când trebuie pus în funduleț și multe altele. În aceste momente apelam fie la grupuri de părinți, unde din păcate informațiile nu sunt întotdeauna corecte, fie la pagini de specialitate, dar cum acolo e plin de termeni încurcați, întrebările noastre rămân tot fără răspuns.

Uneori întrebările vin încărcate și cu un diagnostic, care sună înfricoșător și după câteva căutări pe internet începem ne speriem, deși de cele mai multe ori sunt lucruri simple, dar medicul nu prea are timp să îl explice cum trebuie.

Dacă te regăsești în aceste povești, aici este locul tău. Aici este locul unde încercăm să vă răspundem la toate aceste întrebări, unde aflăm că toți părinții trec prin aceleași etape de anxietate, pentru că vor să asigure tot ce este mai bun pentru puiul lor.

Nu uita însă că orice schimbare pozitivă se obține în timp, cu pași mici, exact ca atunci când învățam să mergem pentru prima dată. Așadar, dă-ți timp și hai să pășim împreună pe noul drum!