În timp ce îi arătam câteva exerciții pe care ar trebui să le facă cu bebelușul ei, o mămică mi-a spus: Eu nu știu să îmi țin copilul în brațe. Toate cursurile de puericultură s-au anulat, iar la spital nu am stat deloc împreună. Nu știu cum să îl țin.
Așa a apărut idea unei serii care va începe astăzi, numită #Părinți de pandemie. Littlesteps va pregăti câteva materiale care să vină în ajutorul acestor părinți, dar și celor care, deși au reușit să facă câteva cursuri, poate doar online, încă mai au întrebări.
Cum ținem un bebeluș în brațe ?
Acest prim material este un ghid despre cum ținem un bebeluș în brațe în prima parte a vieții.
Fiecare copil e diferit și este normal să nu agreeze toți aceleași poziții, așa că vă voi lăsa și câteva informații despre ce NU aveți voie să faceți, pentru ca în timp să vă creați propriile variante.
Dacă totuși ajungeți să le folosiți și pe cele contraindicate (știm că sunt momente în care nu se va liniști altfel), încercați să le folosiți pentru scurt timp și apoi să reveniți la o variantă sigură.
Până la vârsta de 6 luni, pozițiile în care îl ținem în brațe sau în care îl punem pe jos trebuie să:
- Fie orizontale
- Nu semene cu statul în fund sau în picioare (corpul nu e încă pregătit)
- Fie alternate (stânga/dreapta)
În plus, până la vârsta de 3 luni când ar trebui să își țină capul, trebuie să avem un pic de grijă și la cum stă acesta.
Iată câteva exemple de poziții indicate:



Când trebuie să dea aerul afară, îl putem așeza pe umăr, cu condiția să avem grijă să nu stea fix pe burtică, ci puțin mai sus pe piept, ca să nu dea laptele afară. Recomand ca părintele să stea pe un scaun cu spătar pentru a putea să stea în această poziție, fără disconfort.

Două exemple greșite:


One Comment
Comments are closed.
[…] Sfaturile se referă în primul rând la bebelușii de peste 6 luni, pentru cei mai mici recomand să citiți și aici. […]